Aandachtpuntjes uit Ledenvergadering 2017 - De Vogelhoek

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aandachtpuntjes uit Ledenvergadering 2017

info


We wonen in een gezellige en mooie wijk in Zoetermeer. Om dit zo te houden is het van belang om een beetje rekening te houden met elkaar. 
Tijdens de algemene ledenvergadering zijn een aantal puntjes naar voren gekomen die we hieronder nog even extra willen benoemen:

1. Parkeren 
Over het algemeen is er voldoende parkeergelegenheid in onze wijk. Echter, vooral op de Patrijzenveld en de Velddreef wordt nogal eens een tekort aan parkeerplaatsen ervaren. 
Nu heeft iedereen wel eens bezoek over de vloer, dus dat is het probleem niet.
Maar het is wel zo netjes en aardig naar je buurtgenoten toe om indien er meerdere voertuigen in 1 huishouden aanwezig zijn een beetje rekening te houden met het feit dat iedereen in ieder geval 1 voertuig dicht bij zijn woning wil parkeren. 
Ook is het verzoek om indien U een parkeerplaats bij uw eigen woning heeft, deze te gebruiken om zo de algemene plaatsen niet te bezetten.

2. Honden (poep) 
Een hond is een gezelschapsdier en het bezitten van een hond kan erg leuk zijn. Weet wel dat niet iedereen gecharmeerd is van honden. 
Houdt er rekening mee dat een hond volgens de wet op straat aangelijnd hoort te zijn. Er zijn speciale uitlaatplekken voor honden binnen de gemeente waar ze lekker kunnen uitrennen zonder anderen tot last te zijn.
Ook is het zo dat de overlast door hondenpoep de laatste tijd toeneemt. Het is erg smerig als je er in staat en het ruikt ook niet al te lekker op straat als je er langs loopt. 
Vooral in de perkjes ligt het vaak, maar ook op de grasveldjes tussen de huizen. Hondenpoep hoort opgeruimd te worden door de hondeneigenaren.
 
3. Katten (poep) 
Ook het hebben van een kat kan erg leuk zijn. Voor de kat zelf is het erg prettig dat deze ook lekker naar buiten kan. Weet wel dat niet iedereen gecharmeerd is van katten. 
Als je een kat naar buiten laat kan deze bij iemand anders overlast kan veroorzaken. Niets is zo vies om tijdens het tuinieren de uitwerpselen van iemand anders zijn kat tegen te komen.

4. Zwerfafval 
Helaas neemt de hoeveelheid zwerfafval toe. Vooral in de speeltuintjes is het soms een bende. 
Probeer afval zoveel mogelijk in de prullenbakken te deponeren en wijs de jeugd in de wijk erop dit ook te doen.
Kapotte prullenbakken kunnen gemeld worden bij de gemeente via 14 079 of de Mijngemeente app.

We hebben via de gemeente inmiddels 4 prikstokken verkregen. 2 voor volwassenen en 2 kleintjes voor kinderen. 
Wij proberen deze op strategische punten op te slaan zodat die daar afgehaald kunnen worden.
Wellicht is het een idee om 1 x in de zoveel tijd een opruimactie te houden in de wijk, waarbij we zeker ook de kinderen in de wijk moeten betrekken. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu